Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on kerätty aiheittain yleisimpiä kysymyksiä ja niiden vastauksia.

Kysymykset ovat jaoteltu aiheittain. Jos et löytänyt kysymykseesi vastausta, voit välittää kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai ottaa yhteyttä asiakasneuvontaan (0200 55000).

Rahansiirto

Rahansiirto epäonnistui

Noin 99 prosenttia rahansiirroista onnistuu reaaliaikaisesti. Toisinaan reaaliaikaisessa rahansiirrossa tapahtuu hetkellinen ”katkos”, jolloin rahat lähtevät kyllä pelaajan pankkitililtä, mutta eivät siirrykään heti pelitilille. Tällaisessa tapauksessa rahat eivät kuitenkaan katoa minnekään. Mikäli rahansiirto keskeytyy, Nordean, Aktian, OP:n, Handelsbankenin ja S-pankin kautta siirretyt rahat siirtyvät noin 15 minuutin kuluessa pelitilillesi. Danske Bankin kautta siirretyt rahat siirtyvät viimeistään 1–2 pankkipäivän kuluessa.

Siirto pelitililtä pankkitilille

Pelaajan siirtämä raha siirtyy asiakastietoihin merkitylle pankkitilille. Tarkasta pelitilin tiedoissa oleva pankkitilinumero.

Nettipalvelun aukioloaika

Veikkauksen nettipalvelu on sidoksissa Online-järjestelmään. Tämä tarkoittaa sitä, että nettipelaaminen käynnistyy ja sulkeutuu järjestelmän aukioloaikojen puitteissa. Nettipelaaminen on mahdollista ma–su 24h. Peliajoissa saattaa olla esimerkiksi juhlapyhien aikana muutoksia.

Voitot

Voittojen lunastaminen

Suurvoitot

Suurvoitot lunastetaan 21 arkipäivän protestiajan umpeuduttua Veikkaus Oy:n Vantaan pääkonttorista.

Voittojen ohjaus pankkitilille

Kun pelaaja on käyttänyt Veikkaus-korttia, tulevat kaiken kokoiset voitot pelaajan ilmoittamalle pankkitilille, myös suurvoitot. Voiton euromäärän ylittäessä 20 000 euron rajan, astuu tilille ohjatuissakin voitoissa voimaan 21 arkipäivää kestävä protestiaika.

Yli 100 000 euron voitoissa odotamme ensisijaisesti asiakkaan yhteydenottoa henkilöllisyyden varmistamiseksi. Henkilöllisyyden varmistus tehdään asiakkaalle verotusta varten annettavaa todistusta varten. Pelitositetta ei tilille pelaamisen yhteydessä ohjatun voiton saamiseksi tarvita. Mikäli asiakas ei ole ilmoittautunut protestiajan kuluessa, esitämme tilinumeron ilmoittaman pankin konttorin välityksellä voittajalle yhteydenottopyynnön.

Pelitosite kadonnut

Online-pelitosite (asiamiespisteessä pelattu peli) on haltijapaperi, voitot maksetaan ainoastaan sitä vastaan. Mikäli voittoja ei ole pelaamisen yhteydessä ohjattu tilille, ja pelitosite katoaa, ei voittoa makseta. Tilille ohjattuja voittoja ei voi lunastaa pelaamisen yhteydessä saadulla tositteella, vaan ne maksetaan summan koosta riippumatta asiakkaan tilille.

Miksi pankkitilinumerossani on ylimääräisiä nollia?

Mikäli tilinumeron loppuosa on alle 8 numeroa, pankkijärjestelmä lisää nollia automaattisesti. Eri pankit lisäävät nollia eri paikkoihin. Esimerkiksi jo tilinumerosi loppuosa on 1234, se saattaa näyttää 00001234.

Verotus

Kaiken kokoisista voitoista on maksettu arpajaisvero.

Voitonmaksua koskeva erimielisyys

Jos voittosumma ei ole mielestäsi oikein

Ongelmatapauksissa voit ottaa yhteyttä asiakasneuvontaan soittamalla numeroon 0200 55000. Asiakaspalveluun soittaminen maksaa matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksun. Voit välittää kysymyksen myös palautelomakkeen kautta.

Ratkaisusuositushakemus

Voitonmaksua koskevasta erimielisyydestä pelaaja voi pyytää kirjallisesti raha-arpajaisiin, veikkaus- ja vedonlyöntipeleihin liittyen ratkaisusuositusta sisäasiainministeriöltä.

Ratkaisusuosituksen hakeminen

Pelitili

Jos tunnukset ovat hukassa

Jos kadotat Veikkauksen nettipalvelun pelaajatunnuksen tai salasanan, voit käyttää verkkopankkisi tunnuksia avuksi.

Tunnistautuminen pankin verkkopalvelun kautta

Miten vaihdetaan pankkitilinumero?

Voit muuttaa kaikkia muita pelitilin tietoja paitsi henkilötunnustasi. Pankkitilisi numeron voit muuttaa kirjautumalla sisään verkkopankkitunnuksillasi tai lähettämällä kirjallisen ilmoituksen Veikkaukseen.

Ilmoituksesta tulee ilmetä henkilötiedot (nimi, puhelinnumero ja pelaajatunnus/henkilötunnus), vanha ja uusi pankkitilinumero sekä omakätinen allekirjoitus. Ilmoitus on vapaamuotoinen.

Hakemuksen voi lähettää:
- postitse osoitteeseen Veikkaus Oy, asiakasneuvonta, 33009 Tampere
- skannattuna sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen asiakaspalvelu@veikkaus.fi
- faksilla numeroon 020 750 7573

Pankkitilinumeron vaihtaminen verkkopankkitunnuksilla

Kuinka paljon pelitiliä voi käyttää?

Pelikohtaisten rajoitusten (eBingo ja Syke 100 e/päivä, Live-veto 300 e/päivä) lisäksi sovelletaan pelitilien käyttöön luottolaitostoiminnasta annetussa laissa säädettyä
3 000 euron päiväkohtaista rajoitusta.
 

Porukkapelaaminen

Voiko nettipalvelussa muodostaa porukoita?

Veikkaus ei voi jakaa nettipelin voittoa osiin samalla tavoin kuin asiamiehen luona pelattua.

Porukkasopimus

Peli on sidoksissa pelitilin omistajaan ja sitä kautta myös kyseisen henkilön pankkitiliin. Porukoita suunnitellessa on hyvä huomioida porukkasopimuksen teko. Porukkasopimuksella voidaan todistaa porukan olemassaolo. Voitonmaksun jälkeen verotukseen liittyvät asiat ovat kuitenkin porukan ja verottajan välinen asia. Veikkaus maksaa voiton maksuketjun mukaisesti eli pelitilin omistajan pankkitilille.

Tulostettava porukkasopimus (PDF)

Avtal om bolagsspel (PDF)
 

Tekninen

Sivuilla näkyy vanhaa tietoa

Selaimesi välimuistista saattaa tulla näytöllesi vanhaa tietoa. Tällöin kannattaa tyhjentää selaimen välimuisti ja ottaa uudelleen yhteys Veikkauksen sivuille. Vaihtoehtoisesti sivulla ollessasi klikkaa hiiren oikeaa näppäintä ja valitse avautuvasta valikosta refresh/päivitä -komento. Ongelmasi pitäisi poistua näillä toimenpiteillä.

Pelaaminen ei onnistu

Jos pelaaminen ei onnistu lainkaan, voi pelaamista kokeilla myös karsitun peliversion kautta. Mobiilikäyttöliittymä löytyy osoitteesta mobi.veikkaus.fi

Ponnahdusikkunat

Osa Veikkauksen internetsivuilla olevista toiminnoista aukeaa ponnahdusikkunoiksi. Jos näin ei tapahdu ja käyttöjärjestelmänä on Windows XP sekä siinä ladattuna SP2, tarkasta onko asetuksissa oleva ponnahdusikkunoiden esto päällä. Tämä asetus saattaa estää näiden toimintojen avautumisen. Myös mahdollisilla ponnahdusikkunoiden esto-ohjelmilla saattaa olla vaikutusta.

Internet Explorer, suomenkielinen:
Työkalut > Internet asetukset > Tietosuoja > Ponnahdusikkunoiden esto

Voit sallia ponnahdusikkunan avaamisen aina myös ikkunakohtaisesti. Ilmoitus ponnahdusikkunasta ilmestyy keltaisella pohjalla Internet Explorer -selaimen sivun yläreunaan. Tätä klikkaamalla voit sallia ponnahdusikkunan avaamisen.

Muut asiat

Pelaa rivisi uudelleen -toiminto

Onnenpelien kohdalla pelitietojen vieressä on Pelaa valitut rivit uudelleen tai Pelaa peli uudelleen -painike, jolla voit pelata rivisi uudestaan. Toiminto kopioi pelit täysin identtisenä, myös ikipelit ja kestot. Pelaa valitut rivit/peli uudelleen ei siis tarkoita sitä, että pelaamisesi olisi epäonnistunut.

Loton lisäarvonta

Kaikki nettipalvelussa pelatut Lotot, niin kestot kuin ikipelitkin osallistuvat automaattisesti mahdollisiin lisäarvontoihin. Lisäarvonnan tulos ei näy erikseen omissa pelitiedoissa. Mahdollinen voitto maksetaan normaalisti pelitilille. Lisäarvonnassa on ainoastaan yksi voittoluokka, 7 oikein.

Kuinka perun sähköpostiini lähetettävän urheilupelien kohdelistan tilauksen?

Halutessasi voit peruuttaa urheilupelien kohdelistan automaattiset lähetykset Urheilupelilista-sivulla.

Minulla on uusi tilinumero kansainvälisessä muodossa. En pääse rekisteröitymään, missä vika?

Rekisteröityminen pelipalveluun toimii myös kansainvälisellä IBAN-tilinumerolla.

IBAN-tilinumero koostuu Suomen maakoodista FI, kahdesta tarkistenumerosta ja kotimaisesta tilinumerosta. Esim. Veikkauksen tili 800019-61434 on FI0980001900061434. Voit muuttaa nykymuotoisen tilinumeron IBAN-tilinumeroksi pankkien tarjoamilla laskureilla:

Nordea
Danske Bank
Osuuspankki
 

Veikkaus A-Ö

Tietoa muun muassa Veikkauksen toiminnasta, tuotteista ja edunsaajista.

Lue lisää

 
Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyistä kysymyksistä löydät vastauksia mm. rahansiirtoon, Veikkaus-korttiin ja voittojen lunastamiseen liittyen.

Lue lisää

 
Ikipelillä olet aina mukana arvonnoissa

Veikkauksen asiakkaana sinulla on mahdollisuus pelata pelisi ikipelinä.

Lue lisää